Scroll naar beneden voor alle aanmeldformulieren voor onderzoek en behandeling. Vind je niet wat je zoekt? Laat het ons weten!
1. Vergoede dyslexiezorg
Wil jij jouw kind of leerling aanmelden voor vergoede dyslexiezorg? Dat start met een aanmelding voor een onderzoek. Lees eerst meer over de wachttijden van dyslexieonderzoek en - behandeling.
Wachttijden voor dyslexieonderzoek en -behandeling:
Op dit moment kan het zijn dat je voor een dyslexieonderzoek of dyslexiebehandeling langer moet wachten dan je van ons gewend bent. Hoe lang het duurt voor jouw kind of leerling met dyslexie behandeld kan worden na het dyslexieonderzoek, verschilt per regio.
- In de regio Hoofddorp varieert de wachttijd voor diagnostiek of behandeling tussen de 2 en 4 maanden.
- In de regio's Zoetermeer en Haaglanden varieert de wachttijd voor diagnostiek tussen de 3 en 6 maanden; voor dyslexiebehandelingen varieert deze tussen de 5 en 8 maanden.
- In de regio Holland Rijnland varieert de wachttijd vanaf aanmelding tot diagnostiek tussen de 3 en 6 maanden en voor behandeling varieert deze, afhankelijk van de woonplaats, eveneens tussen de 3 en 6 maanden.
- In de regio Rotterdam is er een wachttijd van een aantal maanden voor de reguliere behandelingen. Indien de leerling hiervoor geschikt is, kan de behandeling ook online plaatsvinden.
- In de regio Arnhem (zie het overzicht van gemeenten in de provincies Utrecht/Gelderland/Brabant/Limburg die onder deze regio vallen) hanteren we de reguliere doorlooptijden voor wat betreft onderzoek; nadat het onderzoek heeft plaatsgevonden duurt het 3 tot 6 maanden voordat de behandeling start.
- In de regio Twente worden behandelingen die vanaf nu starten online gegeven.
Tijdens 'het wachten' alvast vertrouwd raken met Letterlicht
Uiteraard doen we ons uiterste best om zo snel mogelijk te starten met onze dyslexiebehandeling. Om de wachttijd nuttig te besteden kunnen kinderen aan de slag met 'De Reis naar Letterlicht'. een online programma dat kinderen met hun ouders, tijdens het 'wachten' kunnen doorlopen. Zo raken zij spelenderwijs vertrouwd met het programma Letterlicht waar zij tijdens de behandeling mee gaan werken. Meer weten? Bel of mail ons even!
Poortwachter
Sommige gemeentes of regio's werken met een poortwachter. Geldt dat ook voor jouw gemeente of regio? Dan moet je het kind of de leerling via de poortwachter aanmelden, en niet via ons aanmeldformulier.
2. Niet-vergoede dyslexiezorg
Primair Onderwijs
Vanaf 1 januari 2025 wordt de bekostiging van 'niet vergoede dyslexiezorg' altijd geregeld via de school. Ouders kunnen deze zorg niet langer rechtstreeks inkopen bij 1801.
Het proces begint met een diagnostisch onderzoek. Voor de aanvraag ontvangen we graag zowel een aanmeldformulier van de school als van de ouders.
Voortgezet Onderwijs
3. Jeugdhulp (Basis GGZ)
Aanmelden onderzoek:
- AANMELDFORMULIER OUDERS ONDERZOEK JEUGDHULP
- AANMELDFORMULIER SCHOOL ONDERZOEK JEUGDHULP - indien wenselijk meesturen
Aanmelden behandeling:
4. Diagnostisch onderzoek
Biedt inzicht en handelingsgerichte adviezen aan school en ouders met betrekking tot IQ, werkhouding, gedrag, ontwikkeling van het kind, leerproblemen en sociaal-emotionele uitdagingen.
De school kan diagnostisch onderzoek inkopen. Voor het uitvoeren van dit onderzoek hebben we zowel een aanmeldingsformulier van de school als van de ouders nodig.
5. Rekenproblemen en dyscalculie
De school kan onderzoek naar rekenproblemen en dyscalculie inkopen. Voor het uitvoeren van dit onderzoek hebben we zowel een aanmeldingsformulier van de school als van de ouders nodig.